Diminta Ulas Isu Perceraian Melibatkan Selebriti, Ini Jawapan Siti Nurhaliza, “Iman Kena Tinggi”

Sekitar beberapa minggu lalu, dunia hiburan minggu lalu dikecohkan dengan kes perceraian melibatkan beberapa selebriti.

Ia hangat diperkatakan sehingga ada sesetengah netizen yang melabelkan musim cerai untuk golongan artis sudah pun bermula.

Manakan tidak, seakan bermusim kisah penceraian artis ini apabila seorang demi seorang tampil mengesahkan status perpisahan. Ada yang tidak sampai setahun usia perkahwinan tiba-tiba keluar berita sudah bercerai.

Ketika bertemu dengan penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza, pihak media meminta dirinya untuk mengulas dan memberikan reaksi mengenai situasi yang terjadi kepada rakan-rakan selebriti.

Menjawab persoalan terbabit, Siti mengakui dirinya bukanlah individu yang terbaik untuk memberikan pandangan atau komentar mengenai isu terbabit.

” Alamak! Saya bukanlah orang yang terbaik untuk memberikan pandangan atau nasihat mengenai isu ini. Saya sendiri pun masih melalui perjalanan hidup dan kita semua memanglah berkahwin bukan untuk bercerai.

” Kalau boleh, sebelum berkahwin kita mengenali pasangan, menerima kelebihan dan kekurangan dia, itu yang penting.

” Tujuan kita berkahwin selain daripada nak menghalalkan, membuat masjid, ikatan suami isteri tu… Kita kena menerima pasangan kita baik dan buruk.. Seikhlasnya dan sejujurnya.

” Kita tak sempurna… Apa yang kita ada sekarang ini pun hanya pinjaman Allah… Jadi, kalau kita jujur dengan ikatan perkahwinan itu, insya-Allah sampai bila-bila pun kita boleh kekal. Keimanan tu kena tinggi,” jawab Siti.

Siti juga diminta mengulas mengenai isu yang terjadi kepada sesetengah individu yang seakan gemar membuka aib pasangan masing-masing di laman sosial.

” Sebenarnya semuanya di tangan kita, kita nak jadikan ia macam mana. Sama ada peribadi kita ini dipertontonkan oleh orang atau pun tidak, semua terletak pada diri kita kan.

” Jadi, sebaiknya kalau aib ke, apa ke… Baik kita jaga dan simpankan. Supaya nanti di sana tu segala-galanya tertutup, tidaklah di pertontonkan oleh orang. Tepuk dada tanya iman,” kata Siti lagi.

Terdahulu, Siti ditemui di Majlis Perjumpaan Hari Raya Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Sitizone di The Pearl, Kuala Lumpur pada Sabtu.

Siti meraikan sambutan Aidilfitri bersama peminat setianya serta sempat menyampaikan beberapa buah lagu iaitu Nazam Lebaran, Sesuci Lebaran, Anta Permana serta single terbarunya yang berjudul Ikhlas.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. TV Lejen

Sumber: gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*