Selepas Hampir Seminggu, Neelofa Dedah Kata-Kata Faziani Di Masjidilharam Yang Dia Tak Boleh Lupa

Pelakon dan pengacara popular Neelofa mengulas kenangan bersama pengasas Skincare Dinars, Dnars Skincare, Allahyarhamah Faziani Rohban Ahmad, 40, yang men1nggal dunia dalam kemal4ngan di Pattani, Thailand, Sabtu lalu.

“ Secara jujur, saya rasa macam nak cerita semua dialog-dialog, antara kami sekeluarga dan arw4h masa kami sama-sama menunaikan umrah 6 bulan lalu”-katanya.

Menurut pengacara program Meletop itu, pemergian arw4h juga memberi kesan dalam hidup diri dan keluarganya. Ketika Neelofa sama-sama menunaikan umrah bersama arw4h, banyak nasihat yang telah dikongsikan dan sehingga kini masih segar dalam ingatan.

“ Banyak kali berkesempatan solat bersama arw4h, dan banyak yang kami kongsi dan bualkan. Tentang rezeki, dunia, akhirat, banyak, yang saya simpan dan jadikan inspirasi”- tulisnya di Instagram Stories.

” Terutama dengan ibu saya, arw4h cukup rapat dah macam keluarga. Satu-satunya kawan mama yang akan datang ke rumah saya untuk berbual-bual bersama bila ada kesempatan. Sehinggakan satu keluarga menyayangi dia.”

Dalam pada itu, Neelofa berkata, antara salah satu kata-kata arw4h yang masih segar dalam ingatannya ialah doa arw4h semasa di Masjidilharam. Arw4h pernah menyuarakan hasrat mahu ke tanah suci berkali-kali walaupun setiap bulan.

“ Arw4h pernah berkata kepada ibu, ‘Ni nak mintak doa, nak datang ke Mekah lagi , biarlah datang sekejap-sekejap asalkan dapat datang selalu. Tiap-tiap bulan pun tak apa,’-

Neelofa akhiri perkongsiannya dengan meminta orang ramai mendoakan arw4h, dan jadikan kisah-kisah arw4h sebagai inspirasi buat semua.

“ Semoga kisah-kisah kebaikan arw4h menjadi telah dan inspirasi buat kita semua. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arw4h, you will always be in my doa. Al-Fatihah”

Hubungan rapat antara Allahyarham dengan ibu Neelofa sememangnya diketahui umu terutama kenalan rapat. Malah ar wah pernah beberapa kali memuat naik gambar bersama di Instagram

Berikut adalah status yang dimuat naik ketika berada di Mekah bersama ibu Neelofa.

Terima Kasih utk Sheikh Jamil atas laynan yg sgt2 baik & istimewa pd kami semua …. insyaallah jumpa lg jika kami ke Mekah… makin lama makin gembira berulang alik ke Mekah cos makin ramai dpt kenali sahabat2 baru , makin dpt mengeratkan hubungan silaturahim.

Dalam kejadian jam 10.30 pagi , Sabtu 18 Mei 2019, kenderaan jenis Toyota Estima yang dipandu suami arw4h Faziani, Ahmad Shah Rizal Ibrahim, 42, meremp0h sebuah lori. Akibat remp0han itu, Faziani tersep1t di bahagian penumpang hadapan dan men1nggal dunia di lokasi kejadian, manakala suaminya itu ced3ra.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. TV Lejen

Sumber: hangat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*